Ağustos 11, 2013

Kızartılmış Hamurlu ve Nohutlu Salata



Malzemeler:
400 gr nohut
2 tane yufka
2-3 diş sarımsak
Süzme yoğurt
Tuz
Yufkaları kızartmak için sıvı yağ
Üstüne kıyma, soğan, salça, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı:
Bir gece öncesinden suya bırakılan nohutlar pişirilir.

Yufkalar ortadan ikiye kesilir. Uç kısımları bir fırça yardımıyla suyla ıslatılır. Sıkıca rulo yapılır. Yarım cm kalınlığında kesilip yağda kızartılır.

Nohut ve yufka karışımının üstüne sarımsaklı yoğurt eklenir.

Soğan ve salça ile birlikte pişirilen kıymaya karabiber ve kırmızı biber eklenir ve salatanın üzerine dökülür.

Not: isterseniz nohutu sarımsaklı yoğurtla karıştırıp kızarmış yufkaları üzerine koyabilirsiniz. En üstede kızdırılmış naneli ve biberli yağ gezdirebilirsiniz. Bu yöntemle yufkalar daha çıtır oluyor. Ama diğeri de kıymayla çok lezzetli oluyor.



Hiç yorum yok: