Ağustos 02, 2013

Hintpare Tatlısı





Şekerpareyi andıran şerbetli bir tatlı. Tek belirgin farkı içinde hindistan cevizi olması.
Malzemeleri:
250gr oda ısısında margarin
1 çay bardagı sıvı yağ
1/2 çay bardağı irmik
1/2 çay bardağı pudra şekeri
İki yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
40gr hindistan cevizi
1 paket hamur kabartma tozu
Un
Şerbeti:
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Birkaç damka limon suyu 
Yapılışı:
1. Şerbet kaynatılıp istenilen kıvam elde edildikten sonra soğumaya bırakılır.
2. Margarin (tercihen tereyağı), sıvı yağ, irmik, pudara şekeri, iki yumurta (birinin sarısı hariç) ve hindistan cevizi karıştırılır. 3. En son un ve hamur kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak ve oval şekil verilerek üzerine hafif bastırılır. 
5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizikler atılır.
6. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
7. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülerek bütün şerbeti emene kadar bekletilir.
8. Servis yapılırken üzerine hibdistan cevizi, fıstık veya fındık kırığı serpilir.













Hiç yorum yok: